Flori adaptabile, de Justin Goodyre

Standard

Adaptive Bloom este proiectul prezentat de Justin Goodyre la o expoziţia Constructing Realities, dedicată studenţilor de la Bartlett School of Architecture.

Această prezentare necesită JavaScript.

Goodyre a construit un ecran reactiv conceput să funcţioneze ca element butaforic într-un spectacol de dans: într-o coregrafie concepută pentru trei, ecranul ar trebui să răspundă mişcărilor cuplului de dansatori şi invers. Alcătuit din flori mecanice care înfloresc sau regresează în boboc, ecranul a fost gândit ca o structură grilă în care fiecare floare e un pixel ce detectează şi reacţionează la mişcare. Piesele ecranului sunt prototipuri obţinute prin selective laser sintering (un proces tehnic care foloseşte un laser pentru a suda mici particule de plastic într-o singură masă care are forma tridimensională dorită).

Improvizaţia de dans e gândită în funcţie de o coloană sonoră aleatorie, iar în timp ce perechea de dansatori îşi urmăreşte paşii, ecranul să fie un fundal cu comportament adaptiv. Fiecare dintre cei trei participanţi la secvenţa de dans ar trebui „să răspundă, să imite şi să traducă mişcările celorlalţi”. Improvizaţia e structurată în măsura în care „fiecărui dansator i se dă o serie de mişcări, un număr de modificări aplicate mişcărilor şi o serie de stimuli externi pentru a le activa”. Astfel că reprezentaţiile pot varia în limita acestor variabile.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s